#SID2013

EDE – Vandaag is het ‘Safer Internet Day’, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik onder jongeren. Dit jaar alweer voor de tiende keer gaan we in meer dan 70 landen met elkaar in gesprek, met dit jaar als centraal thema: ‘Connect with Respect’.

Tegenwoordig is het internet één van de belangrijkste aspecten in het leven van de mens en dan met name van jongeren. Maar we zijn ons niet allemaal bewust van de gevaren ervan en al helemaal niet met de rechten die wij als internetgebruikers bezitten. De SID zorgt op deze dag voor een bewustwording en hoopt hiermee te kunnen bijdragen tot een veiligere wereld qua internetgebruik.

Op deze jaarlijks terugkerende dag worden verschillende activiteiten georganiseerd. Door middel van een online coördinatie platform, wordt men op de hoogste gehouden van de activiteiten die in zijn of haar buurt georganiseerd worden. Daarnaast wordt men ook gestimuleerd zelf een activiteit te organiseren rondom het thema veiligheid.

Kortom een goed initiatief om de jeugd te wijzen op de gevaren, rechten en verantwoordelijkheden omtrent internet. Waardoor zij voortaan mogelijkerwijs op een veiligere manier de sociale media gevulde dag doorkomen.

Danique Groen

bron: Clicksafe en Safer Internet Day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s