#ICantGoOneDayWIthOut

EDE – Als je op twitter #ICantGoOneDayWithOut in een bericht plaatst, geef je daarmee aan wat je één van de belangrijkste dingen in je leven vindt. Vandaag is het opnieuw trending topic. 

Wereldwijd geven twitteraars vandaag aan wat in hun leven de hoogste prioriteit heeft. Hiervoor gebruiken ze de tag #ICantGoOneDayWithOut. Sommige mensen kunnen geen dag zonder te praten over Rihanna, luisteren naar muziek, gebruik maken van een mobiele telefoon, of veel bassalere dingen zoals lucht of sex. Veruit de meeste mensen geven aan dat ze niet zonder muziek of een bepaalde artiest kunnen.

#ICantGoOneDayWithOut is een perfect voorbeeld van een trending topic dat zonder grondige reden ontstaat. Opeens gebruiken toevallig genoeg twitteraars deze vaker terugkomende tag, waardoor het trending wordt. Vervolgens explodeerd de hoeveelheid tweets met deze tag, omdat het trending topic is. Op die manier worden vaak vrij irrelevante onderwerpen trending. Veruit de meeste trending topics ontstaan nog steeds vanuit een actualiteit in de wereld, zoals bijvoorbeeld vandaag #SID, Safer Internet Day.

Joas van Wingerden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s