Afschaffing ov-kaart één groot nadeel

Door: Elske Lindeman

EDE-Het afschaffen van de ov-kaart is niet alleen voor de studenten zelf een probleem, maar ook het aanbod van openbaar vervoer zal hieronder lijden. Dat is duidelijk geworden uit een onderzoek van Stuurgroep OV-Studentenkaart.

In de grote steden maken vooral studenten gebruik van het openbaar vervoer. Bij afschaffing van de ov-kaart is er de kans dat er minder bussen blijven rijden en dat kan tot grote problemen leiden. In dat geval is dat niet gunstig voor ov-bedrijven. De bedrijven vrezen dat reizigersopbrengsten dan met 355 miljoen zullen dalen.

Ook vrezen de studentenorganisaties dat studeren veel duurder gaat worden en dat er minder mensen gaan studeren. Veel studenten zullen een kamer gaan zoeken, omdat de kosten van het openbaar vervoer straks niet meer te overzien zijn. Er is momenteel al een tekort onder studentenkamers. Om deze reden waarschuwt Kai Heijnenman, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond, als door de afschaffing van de ov-kaart duizenden extra studenten een kamer gaan zoeken, de problemen niet meer te overzien zijn. De ov-kaart wordt wel vervangen door een kortingskaart, maar dat is voor veel studenten een schrale troost.

Bron: NU, AD.nl

Hier zullen studenten mee te maken krijgen

Hier zullen studenten mee te maken krijgen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s