Marokkaanse jongeren doen hun zegje

De Marokkaanse jongeren. Het gaat vaak over hen, maar wat vinden ze zelf? Waarom vallen ze mensen lastig? Badr en Yassin doen hun zegje.

De 16-jarige Yassin en Badr vallen vaak meisjes lastig als ze hangen voor een supermarkt in Rotterdam-West. Een journalist van Trouw, die een interview met ze had over het gedrag van Marokkanen op straat, ziet met eigen ogen hoe de twee jongens twee meisjes die het winkelcentrum verlaten,  hinderlijk achtervolgen en vervelende opmerkingen en seksuele gebaren naar hen toe maken.

Badr, die vaak met zijn vriend Yassin hangt bij de supermarkt, zegt er het volgende over:

“Kijk, chickies  die hier rondlopen met hun strakke skinny jeans en korte T-shirts, die vinden het juist leuk als we ze versieren.”

Waarom denk je dat? Die meiden leken het niet echt leuk te vinden om zo lastiggevallen te worden door jullie.

“Waarom staan ze dan uren voor de spiegel voordat ze boodschappen gaan doen? Om er mooi uit te zien, toch? Dat doen ze voor jongens en als ze niet versierd willen worden, dan moeten ze maar een hoofddoekje omdoen. Moslimmeisjes, daar hebben we wel respect voor.” Yassin corrigeert zijn vriend: “Niet als ze wél een hoofddoekje dragen maar ook sexy kleding. Dat slaat echt nergens op, dat zijn ook gewoon hoeren

Bron: Trouw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s