Vis versus mens

Het heeft de reguliere media niet bijzonder geschokt wat er allemaal is gebeurd in Conneticut. Ik snap het ook wel. Als journalistiekstudent weet ik de formule voor nieuwswaarde uit mijn hoofd.

Afstand gedeeld door het aantal doden.

Natuurlijk is er wel wat aandacht aan besteed, maar wat me het meest ergert is die walvis. Potvis, zoogdier, bultrug, het blijft maar een uit de kluiten gewassen haring. Het maakt helemaal niet uit hoe zielig het is dat het spuitje niet werkte.

Wat zielig is zijn die 26 mensen, met name jonge kinderen, die daar in Amerika zijn afgeslacht. Of anders de tien meisjes die in Afghanistan zijn opgeblazen. En wat dacht je van die eeuwige revolutie in Syrië? Of de duizenden doden door overstromingen in de Filippijnen? Maar het maakt ons niet meer uit. Het heeft geen relevantie meer.

Het is oud nieuws.

Terwijl Anonymous nu vecht om haatdragende demonstraties bij die basisschool in Amerika tegen te gaan, maken wij een nieuw protocol voor aangespoelde vissen door de stomme klote Johannes.

Een stille tocht? Serieus?!

Dit is geen humoristische anekdote om jullie aan het denken te zetten. Dit is de waarheid die ik door jullie strot probeer te drukken. Wat je belangrijk vindt bepaal je zelf. En als een vis belangrijker is dan een wereld die om je heen van ellende in elkaar stort wordt het tijd om wakker te worden.

One thought on “Vis versus mens

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s