Taboe op stunten alcoholprijzen

ROTTERDAM – Het zal vermoedelijk het einde inleiden van de  ‘Happy Hours’, in Rotterdam gaat op 1 januari 2013 een nieuwe regeling in voor drankaanbiedingen. In de horeca is het een bekend fenomeen, de  ‘Happy Hours’ zorgen vaak voor een volle kroeg en resulteren in hoge inkomsten.

Het blijft overigens niet bij de maatregel in Rotterdam, gedurende een jaar gaan de Koninklijke Horeca Nederland en gemeentes andere plaatsen bezoeken om ook daar de regeling in te voeren. De horeca in Nederland is bang dat ze inkomsten verliezen door een algehele afschaffing van ‘Happy Hours’, maar voor de overheid staat het maatschappelijk belang boven het belang van de horeca. De reden voor de maatregel is het overmatig alcoholgebruik van de jongeren, door alcoholprijzen te verlagen, waar dan ook, stimuleer je het alcohol drinken. Die prijsverlagingen gaan niet samen met het maatschappelijke alcoholprobleem onder jongeren in Nederland.

Buiten de ‘Happy Hours’ is er nog een probleem volgens Ahmed Aboutaleb, burgermeester van Rotterdam, en  onderwijswethouder Hugo de Jonge. ‘’De winkels stunten te veel met prijzen van alcoholische dranken. Door de aanbiedingen kopen veel jongeren een grote voorraad aan alcohol voor maar weinig geld. Deze aanbiedingen moeten de grond in worden geboord’’, aldus Aboutaleb en de Jonge. Met al deze maatregelen zal de hoeveelheid alcohol die genuttigd word afnemen, want op deze manier kunnen jongeren soms wel de helft minder drank krijgen voor hetzelfde geld.

Bron: PowNed

One thought on “Taboe op stunten alcoholprijzen

  1. Het zal vermoedelijk het einde inleiden van de ‘Happy Hours’, in Rotterdam gaat op 1 januari 2013 een nieuwe regeling in voor drankaanbiedingen.
    Kromme zin. Beter: De nieuwe regeling die op enz… zal het vermoedelijke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s