Onrust Arabische wereld slechts het begin

Ex-VRT-journalist, Vlaamse Radio- en televisiejournalist,  Jef Lambrecht spreekt zijn zorgen uit in een interview over de Arabische Lente. “Wat we tot vandaag hebben gezien, zijn slechts de eerste stuipen van een lange bevalling.”

Lambrecht denkt dat het conflict tussen de soennieten en de sjiieten er altijd al is geweest, maar dat het nu zijn climax heeft bereikt. “Dankzij de Arabische revolutie is de spanning gestegen.” Vroeger leefden deze groepen vreedzaam naast elkaar, maar die tijd is voorbij.

Volgens de ex-VRT-journalist zou er binnenkort een strijd kunnen uitbarsten. “Dat zou enorme gevolgen hebben voor de Arabische wereld. Daarnaast kan het ook leiden tot een militair conflict tussen de voornamelijk soennitische Arabische wereld en het sjiitische Iran. Een internationaal conflict gecombineerd met burgeroorlogen is een heel somber vooruitzicht.”

Hij denkt verder dat de conflicten die we tot nu toe hebben gezien pas het begin zijn.
“De onrust zal nog heel lang blijven aanhouden. Om van een echte revolutie te kunnen spreken moet er een echte omwenteling zijn. De leider moet opzij worden gezet en er moet een nieuw systeem komen.”

Bronnen:

Mondiaal Nieuws 

One thought on “Onrust Arabische wereld slechts het begin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s