Mensonterende situatie in Griekenland

BODEGRAVEN- Amnesty International vindt dat de geschonden rechten van de asielzoekers in Griekenland de vorm aanneemt van een humanitaire crisis. Hun leefomstandigheden zijn op dit moment mensonterend.

De organisatie die opkomt voor de rechten van de mens, Amnesty International, heeft een vernietigend rapport geschreven over de situatie van de asielzoekers in Griekenland. De woordvoerder van Amnesty John Dalhuisen: “Griekenland is niet in staat om de duizenden asielzoekers en vluchtelingen fundamentele basisbehoeften als veiligheid en onderdak te bieden’. De Nobelprijs is de Europese Unie, gezien de huidige situatie, in Griekenland onwaardig.”

Vooral kinderen lijden het ergst onder de situatie. In detentiecentra zitten de kinderen tussen de volwassenen en zijn de omstandigheden zorgelijk volgens Amnesty. Als het detentiecentra vol zit, belanden de kinderen op de straat.

Asielzoekers staan urenlang in de rij voor de dienst waar ze een verblijfsvergunning aan moeten vragen. Deze dienst is ook maar één dag in de week open. Slechts twintig mensen slagen er elke week in om hun registratie te voltooien zegt Amnesty. Ook is er sprake van veel racisme tegen de asielzoekers en vluchtelingen. Dagelijks worden er meldingen gedaan van aanvallen tegen de asielzoekers en vluchtelingen.

Bron: NOS

 

Vluchteling in Athene

Vluchteling in Athene

 

One thought on “Mensonterende situatie in Griekenland

  1. “De organisatie die opkomt voor de rechten van de mens, Amnesty International, heeft een vernietigend rapport geschreven over de situatie van de asielzoekers in Griekenland.” Dit stukje hoort eigenlijk bij dit intro (dat nu dus niet af is).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s