Inleiding webdossier ‘Anonymous’

Beste lezer,

Ik ken u niet. U kent mij niet. En toch zijn er mensen die u, zonder dat u dat zelf weet, beter willen leren kennen. U kent deze mensen ook niet, en het internet is nog te jong om er actief misbruik van te kunnen maken. Maar wees gerust, zolang er mensen tegen u zijn, zijn er mensen voor u.

In dit webdossier geef ik u door middel van 9 artikelen een blik in de duistere en ondoorgrondelijke wereld van een wellicht bekend fenomeen: “Anonymous.” Deze zelfverklaarde beschermers van het volk strijden voor uw online rechten. Hackers met politieke doeleinden, of als u van hun woordspelingen houd, hacktivisten.

U kunt rekenen op een aantal artikelen over wat deze groep in de laatste weken van 2012 heeft gedaan, artikelen over wat Anonymous is, en natuurlijk een flinke dosis van mijn eigen mening.

One thought on “Inleiding webdossier ‘Anonymous’

  1. 9? o-20 altijd voluit schrijven. Dossier biedt buitenstaander redelijk goed inzicht in het fenomeen ‘anonymous’ doordat het vanuit verschillende invalshoeken wordt belicht. Is dus niets mis mee. Wel een aantal slordigheidsfoutjes en het niet doorvoeren/verwerken van vroeger commentaat. Cijfer desalniettemin: 7,5

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s