Inleiding: Keten… leuk? Een maatschappelijk probleem!

Wie kent het niet? Keten…  Voor veel jongeren is het een mooie gelegenheid om met een aantal vrienden bier te drinken, te roken en elkaar bij te praten. Maar de nadruk ligt bij keten vooral op het eerste, het bier drinken. In keten komt vaak overmatig alcoholgebruik voor en de Nederlandse overheid probeert dan ook alles om het alcoholgebruik onder jongeren te matigen. Maar wat veel mensen vergeten, is dat je het alcoholmisbruik niet vermindert door alleen keten aan te pakken. Het aanpakken van de keten is namelijk een onderdeel van het hele probleem. Veel mensen hebben hun vooroordeel over keten namelijk al snel klaar liggen, vergeet alleen niet dat alcoholmisbruik net zo goed voor komt buiten keten om. Het komt namelijk net zo goed voor in de horeca.

 Ik kom zelf uit Rouveen, gemeente Staphorst, een regio die volstaat met keten. Dus ik vond het een mooie gelegenheid om te schrijven over de subcultuur ‘keetgangers’. Deze weblog bevat stukken over verhoging van alcoholleeftijd, ‘Happy Hours’, het keetimago en keetvergunningen. Daarnaast heb ik er nog een aantal columns over geschreven. 

One thought on “Inleiding: Keten… leuk? Een maatschappelijk probleem!

  1. Leuk dossier dat het verschijnsel drankketen vanuit verschillende invalshoeken belicht. Door je te beperken tot je eigen regio (Urk had namelijk ook gekund), blijft het lekker compact en overzichtelijk. Het ‘waarom’ van de subcultuur komt ook goed aan bod. Slim aangepakt. Paar taalkundige opmerkingen (zie elders) maar verder goed. Een 8 dus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s