Daklozen strijden in 2015 om wereldbeker in Amsterdam

AMSTERDAM – De hoofdstad zag de Olympische Spelen aan zijn neus voorbij gaan, maar een groot internationaal sportevenement, de Homeless World Cup, gaat misschien wel plaatsvinden in Amsterdam.

In 2015 moet het gaan gebeuren. Dan komen er vanuit allerlei landen diverse groepen zogenaamde ‘kwetsbare mensen’ naar Amsterdam om tegen elkaar te voetballen. Afgelopen herfst vond de HWC in Mexico City plaats. Toen won het elftal van Chili de wereldbeker voor dakloze voetballers. De voetballers die meedoen krijgen als voorwaarde dat ze op het moment dakloos zijn, of in het afgelopen jaar nog dakloos waren.

In tegenstelling tot hun normale levenssituatie, zijn de dakloze voetballers tijdens de Homeless World Cup in Amsterdam tijdelijk niet meer dakloos. Voor onderdak wordt gezorgd in de vorm van een soortement Olympisch Dorp. Dit alles wordt gefaciliteerd door het Leger des Heils en Life Goals. De gemeente Amsterdam heeft met het overhandigen van een cheque de fundraising-campagne gestart. Volgens Diana Nieuwold van het Leger des Heils is Amsterdam een prima keuze voor de HMC. De finale van de Dutch Street Cup vindt ook altijd plaats in Amsterdam. ‘Daarom is het ook logisch dat de World Cup in Amsterdam plaatsvindt,’ aldus Nieuwold.

Bron: Parool

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s