Daklozen steunen met een sms’je

In Nederland zijn er talloze sms-acties om diverse minderbedeelde mensen op deze planeet te helpen. Zo was er in 2004 één van de eerste sms-acties, die voor de slachtoffers van de tsunami in Azië. Al gauw bleek zo’n actie een groot succes te kunnen zijn. Recentelijk is er nog een sms-actie van Unicef geweest. Op TV werd opgeroepen om een sms’je te sturen naar een bepaald nummer. Op die manier steunde je voor twee euro Unicef. Die twee euro moet genoeg zijn om vijf kinderen voldoende te vaccineren tegen allerlei makkelijk te voorkomen ziekten.

Toch lijkt het haast alsof er in Nederland niet altijd genoeg omgekeken wordt naar de zwakkeren binnen onze eigen landsgrenzen. Daklozen worden in Nederland door de meeste ‘gewone burgers’ zoveel mogelijk gemeden. Bij onze Belgische vrienden hebben ze inmiddels wel door dat een sms-actie ook prima in het leven geroepen kan worden voor bijvoorbeeld daklozen. Daar steun je per sms de daklozen met één euro.

Als wij, die het goed hebben, komende kerst weer lekker met vrienden en familie aan de haard zitten, denk dan eens aan de mensen op straat. Als er een sms-actie voor was in Nederland, weet ik zeker dat op dat soort momenten een flink aantal mensen hun telefoon wel zouden pakken.

Bron: Telecompaper

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s