Column over Marokkanenproblematiek – Deel 2 –

– Eerst per ongeluk gepost in B-

Er wonen in Nederland 12 miljoen autochtonen. Natuurlijk zitten daar wat rotte appels bij, daar is niet aan te ontkomen. Nederland telt ongeveer 350.000 Marokkanen. Als je het aandeel criminele Marokkanen vergelijkt met het aandeel criminele autochtonen, dan schrik je. Hoe kan een bevolkingsgroep, die slechts 1,9 procent van de totale bevolking uitmaakt, zo vaak en zó slecht in het nieuws komen?

En dan, in plaats van in de spiegel te kijken, alsmaar met het beschuldigende vingertje naar die ‘’racistische Hollanders’’ wijzen. Die zouden de jongeren namelijk geen baan geven vanwege hun afkomst waardoor de jongeren wel op straat moeten rondzwerven en dus in de criminaliteit terechtkomen. Terwijl, als ik in de winkels kijk, ik bij elke winkel wel minstens twee Marokkaanse werknemers zie. En dan heus niet alleen bij de supermarkten als zakkenvuller, hoor. Ook bij de de banken, de hotels, de toeristenwinkels, overal. Mijn conclusie: Marokkanen kúnnen het wel, maar ze wíllen het niet. Het leven op straat is veel makkelijker. Waarom zou je gaan werken voor je geld als je ook overvallen kan gaan plegen waar je een pakkans van 1% hebt? Dat is de gedachtegang van vele Marokkaanse jongeren in Nederland, en dat baart mij zorgen.

One thought on “Column over Marokkanenproblematiek – Deel 2 –

  1. Eh, waarop baseer je deze getallen en ga je op grond daarvan niet te kort door de bocht met “Marokkanen kúnnen het wel, maar ze wíllen het niet enz? Ik zou dit met al mijn journalistieke ervaring niet durven plaatsen! Levensgevaarlijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s