Column: Oorlog zonder wapens

De verschrikking van de massamoord in het plaatsje Newtown zal velen nog lang in het geheugen gegrift staan. Om nog maar te zwijgen over de verschrikkingen in de Arabische wereld momenteel. Daar zorgt de strijd tussen de soennieten en de aanhangers van Assad voor vele onschuldige slachtoffers.

Maar waarom? Waarom kunnen mensen die het niet eens zijn met elkaar het gewoon niet uitpraten samen? Waarom moeten mensen dit altijd oplossen met wapens. Ik zie dat als een teken van zwakte. Als je je alleen al bedenkt hoeveel mensen er niet zouden zijn gestorven als er géén wapens zouden zijn gebruikt.

Om nog maar een voorbeeld te noemen: de Tweede Wereldoorlog. Hitler zag de joden als bedreiging voor zijn land. In plaats van daar ‘gewoon’ over te praten heeft hij een halve bevolkingsgroep uitgemoord!

Daarom is mijn voorstel aan alle dictators en opstandelingen: leg jullie wapens neer en ga eens fatsoenlijk met elkaar rond de tafel zitten. Natuurlijk ben je het dan nog steeds niet gelijk eens met elkaar, maar het zou heel wat mensenlevens besparen door het zo op te lossen.  Het blijft dan nog steeds een oorlog, maar dan zonder wapens!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s