Boeren kunnen weer lachen, sommige met kiespijn

WAGENINGEN – De boeren hebben weer vertrouwen in de toekomst, de vraag naar voedsel zal wereldwijd toe nemen en de inkomens van de ondernemers zijn hersteld. Na twee slechte jaren in 2009 en 2010 zijn de bedrijfsresultaten van de boeren nu gemiddeld een stuk beter maar, niet in elke branche. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Landbouw Economisch Instituut.

Albert Jan Maat van LTO Nederland is positief over de aanzienlijk stijgende inkomens: “De nieuwste cijfers zijn belangrijk voor de concurrentiekracht en voor de exportpositie van de land- en tuinbouw. Het geeft ook meer zelfvertrouwen om het rendement van boer en tuinder in de keten te versterken.”

Maat vindt dit echter niet een reden om te juichen. Hij blijft zich zorgen maken over de dalende inkomens bij de melkvee-, bollen en vleeskuikenbedrijven. “Wat we nu zien is dat ondernemers zich herpakken en op hun bedrijf voorbereidingen treffen voor de toekomst. De agrarische sector is een sterke sector, maar dat wil zeker niet zeggen dat alle bedrijven er sterk voor staan. Lastenverzwaringen zijn nu uit den boze en er zijn meer goede jaren nodig voor een stevige basis onder bedrijven en dan wel sector breed.” Zo vertelt de voorzitter van de LTO.

Bron: Agri Holland

 

One thought on “Boeren kunnen weer lachen, sommige met kiespijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s