Alcoholmisbruik bestrijden door samenwerking

EDE – Ouders moeten harder optreden tegen het alcoholmisbruik van de jongeren. Door de regels voor hun kinderen op een lijn te zetten met de regels van ouders van hun vrienden bijvoorbeeld, kun je als ouders het alcoholgebruik van je kinderen goed in de gaten houden.

Op deze manier staan ze niet alleen als ze, hun kind aanpakt voor zijn of haar alcoholmisbruik. Wetende dat ouders samen regels hebben gesteld met de andere ouders, kunnen ze makkelijker hun kind en zijn of haar vrienden aanspreken op hun gedrag.  Ondanks deze mooie maatregel, durven ouders vaak niet hard op te treden tegen hun kinderen als het om alcohol gaat. Ouders zijn bang als ze hun kind alcohol verbieden, dat ze het juist gaat drinken. Dat is het hele probleem, kinderen hebben geen verantwoordelijkheid en hebben dus ouders nodig die vertellen wat goed is en wat niet.

Bovendien moeten ouders zich meer betrokken voelen bij de keten van hun kinderen. In de keet is niemand die hun gedrag corrigeert als ze zich misdragen. Daarom moeten de ouders van alle kinderen in een keet ook met elkaar om de tafel gaan zitten en voorwaarden en regels stellen. Stel voor dat de jongeren in de keet niet hun eigen alcohol mogen halen, ouders beslissen hoeveel er in de keet komt te staan. Daarnaast is af en toe een keer langs gaan bij de keet ook iets dat de jongeren op hun tellen doet passen.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s