Column: Wij zijn niet lui!

 

Wij zijn niet lui!

Mensen hebben weleens het gevoel dat studenten lui zijn. Alle dagen op de bank met je pyjama aan, terwijl je af en toe even je gezicht laat zien op school. En een paar weken vrij terwijl je maar een paar makkelijke toetsjes hoeft te maken.

Niets is minder waar. Toen ik in september met mijn HBO opleiding begon had ik al meerdere verhalen gehoord dat het pittig ging worden. Ik wuifde alles een beetje weg, want hoe gek kan het lopen? Op het MBO had je veel vrij, bijna geen les en vooral veel stage. Maar het HBO: dat is echt anders.Uren achter de PC voor dat ene artikel, peinzen over de D’s en T’s in je stuk en ondertussen ook nog een bijlage maken op InDesign. En dat terwijl je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om een baantje te zoeken of überhaupt te werken.

De sacherijnige mensen die roepen dat het allemaal zo makkelijk is mogen wat mij betreft hier zo snel mogelijk langskomen en een dagje meemaken. Van 9 tot 6 op school, daarna nog stappen en nachts nog een artikel in elkaar draaien.En tussendoor nog leren voor je HBT. Succes!

Annelisa van Beek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s