MBO blijft zorgenkindje

MBO blijft zorgenkindje

12-12-’12

HILVERSUM – Over het algemeen is het onderwijs op de Nederlandse MBO scholen niet om over naar huis te schrijven. Veel studenten haken voortijdig af en komen thuis te zitten zonder opleiding. Ook moeten de zogenaamde pretstudies fors gaan dalen volgens de minister van onderwijs Jet Bussemaker.

Momenteel is er voor de MBO-studenten een ruime keus uit 700 studies, wat veel te veel is volgens de minister. Vage opleidingen zoals communicatie en gamedesign moeten wijken voor fatsoenlijke, het liefst technische opleidingen. Ook moeten de scholen die MBO studies aanbieden gaan samenwerken met bedrijven, zodat er meer banen gecreeerd worden. Het tekort aan technisch geschoolde MBO’ers is al gestegen naar 60.000 openstaande vacatures. De minister probeert  dit oplossen door bijna acht miljoen te investeren in de samenwerking tussen scholen en bedrijven.

Aan de andere  kant is er in de andere sectoren steeds minder werk voor mensen met een MBO. Het is voor studenten dus verstandig door te leren op HBO-niveau of zich te richten op de technische sector.

BRON  http://www.nrc.nl/carriere/2012/12/14/bussemaker-minder-en-specialistischer-mbo-opleidingen/

Advertisements

One thought on “MBO blijft zorgenkindje

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s