Winteropvang niet langer nodig

AMSTERDAM – De vorige week in werking gestelde winterregeling voor de opvang van daklozen, is vanaf aanstaande vrijdag niet meer van kracht. Wegens de stijgende temperaturen kunnen de daklozen zonder teveel levensgevaar de nachten weer overleven op straat.

Een woordvoerster van de GGD in Amsterdam maakte bekend dat in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht de speciale regeling niet langer aangehouden zal worden. De stijging in temperatuur vanaf komend weekend maakt buiten overleven minder gevaarlijk. Tijdens de zogenaamde winterregeling blijven opvanghuizen voor daklozen geregeld langer open. Beneden een bepaalde temperatuur neemt de overlevingskans voor daklozen snel af. Het is dan niet langer verantwoord om deze mensen op straat te laten staan.

Veel mensen maakten gebruik van de winterregeling tot nu toe. Vooral in de nacht van 8 december was er vanwege de extreem lage temperaturen veel drukte in de opvanghuizen. Als de temperaturen weer onder het nulpunt schieten, besluit men opnieuw of de winterregeling weer in werking wordt gezet.

Bron: Volkskrant

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s