Tentenkamp Den Haag moet weg

DEN HAAG- De burgemeester van Den Haag Jozias van Aarsten heeft vrijdag laten weten dat het tentenkamp waar uitgeprocedeerde asielzoekers in verblijven, weg moet. Voor aankomende donderdag moeten de ongeveer 80 asielzoekers het kamp opgeruimd hebben.

Het verblijf in het tentenkamp vormt een gezondheidsrisico voor de illegalen, zeker nu het winter wordt, vindt de burgemeester. Ook is het risico dat er wanordelijkheden ontstaan groot en houden de asielzoekers zich niet aan de regels die door de rechter waren opgelegd. Zo zou er altijd iemand aanwezig moeten zijn als aanspreekpunt.

De illegalen hadden een kortgeding aangevraagd om de uitzetting te voorkomen. De rechtbank heeft deze woensdag behandelt, maar het verzoek is afgewezen. De burgemeester heeft laten weten dat hij zich in alle gevallen zal houden aan de uitspraak van de rechter.

Deze situatie komt overeen met die in Amsterdam, waar ook zo’n 100 asielzoekers uit hun tentenkamp moesten. Deze werden echter gearresteerd toen zij niet wilden vertrekken. Hoe de zaak in Den Haag verder zal verlopen wordt vervolgd.

Bron: Volkskrant

Tentenkamp in Den Haag

Tentenkamp in Den Haag

One thought on “Tentenkamp Den Haag moet weg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s