Bonnetjesaffaire nekt landbouwminister

WILNIS – Co Verdaas was staatssecretaris van Economische zaken, landbouw en innovatie. Afgelopen donderdag maakte Verdaas bekent dat hij zijn functie als staatssecretaris neer legt omdat er een discussie ontstond over zijn ‘bonnetjesaffaire’.

Verdaas heeft jarenlang ritten van Zwolle naar Arnhem gedeclareerd, terwijl hij eigenlijk in Nijmegen woont. Het zou om ongeveer honderd ritten gaan die de provincie zeker 30 duizend euro heeft gekost. De PvdA’er  heeft ondertussen al toegekend dat hij dit volledige bedrag zal terug betalen.

‘’Ik heb geen zekerheid dat hiermee de discussie over deze periode ten einde komt. Mijn functie is een voorbeeldfunctie en mijn integriteit moet boven alle twijfel verheven zijn. Ik wil mijn functioneren als staatssecretaris en ook het kabinet en mijn partij op geen enkele wijze belasten met een eventuele verdere discussie. Met pijn in het hart heb ik besloten daarom terug te treden als staatssecretaris van Economische Zaken en mijn ontslag aangeboden aan Hare Majesteit de Koningin.’’ Zo verklaarde de oud-staatssecretaris zelf bij de persconferentie. Wie de nieuwe staatssecretaris wordt is nog niet bekend.

Bron:

Rijksoverheid

De Bloemisterij

2 thoughts on “Bonnetjesaffaire nekt landbouwminister

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s