“Rust zacht, papa”

ALMERE – Maandag werd grensrechter Richard Nieuwenhuizen gecremeerd in Almere. De politie verwachtte dat er veel mensen zouden komen en was aanwezig. De kist werd door een erehaag van toeschouwers gedragen. De jeugdspelers van de Buitenboys waren ook aanwezig. De crematie zelf was besloten.

Eerder deze week werd er een stille tocht gehouden voor de grensrechter. Verschillende mensen hielden een toespraak, waaronder de zoon van de grensrechter: “Lieve papa, je liet je passie stralen over het hele voetbalveld. Eén ding was je tegen en dat was een grote mond. Laat staan zinloos geweld. We zullen je missen, papa. Rust zacht, en laten we een ding onthouden. In Nederland is zinloos geweld nooit het laatste woord.” Tijdens deze stille tocht waren ongeveer 12.000 mensen aanwezig.

Richard Nieuwenhuizen werd na een voetbalwedstrijd in elkaar geslagen door spelers van de voetbalclub Amsterdam-Sloten. Na een korte tijd werd hij onwel en is hij overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een korte tijd later overleed.

Bron: NOS

Advertisements

One thought on ““Rust zacht, papa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s