Kwaliteit onderwijs ROC Zadkine ondermaats

UTRECHT – Studenten van het ROC Zadkine worden zwaar gedupeerd door de slechte financiële situatie van de school. Zo stelt ROOD, de jongerenafdeling van de SP, in een sfeerrapport na het bezoeken van meerdere instellingen.

Volgens het rapport, dat woensdag verscheen, zit Zadkine in een financieel slechte situatie en is het daarom genoodzaakt te bezuinigen op ruimte en personeel. Verder zouden er ondoordachte maatregelen zijn doorgevoerd zoals het moderniseren van het onderwijs.

Nadat er is gesproken met ruim 140 studenten bleek dat de kwaliteit van de docenten, de stagebegeleiding en onvoldoende ruimte in het gebouw de drie meest voorkomende klachten zijn. Zo zouden de docenten niet geïnspireerd overkomen en weinig persoonlijke aandacht geven aan de studenten.

Robbert Poort, woordvoerder van Zadkine, laat in een reactie aan RTV Rijnmond weten zich niet te herkennen in het beeld dat door ROOD wordt geschetst. Verder twijfelt hij aan de kwaliteit van het onderzoek: “Er worden hele algemene conclusies getrokken op basis van een aantal incidenten. Om nu te zeggen dat er sprake is van een grote onvrede bij studenten, vind ik te kort door de bocht.”

Lees hier het volledige rapport van ROOD.

ROC Zadkine

Foto: ANP/ Marco de Swart

Bronnen:

Jongerenafdeling van de SP: ROOD

RTV Rijnmond

One thought on “Kwaliteit onderwijs ROC Zadkine ondermaats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s