Dopingtaal

‘De Motorman zou Edgar bij ons afleveren, indien nodig’, aldus ex-renner en oud-ploeggenoot van Armstrong Tyler Hamilton. Edgar doet denken aan een mannelijk persoon en in deze zin, wellicht een soigneur voor de desbetreffende renners. Maar niets is minder waar, Edgar is enkel de benaming voor het verboden middel EPO. En dit is niet de enige codenaam die in het wielrennen de ronde doet.

Want niet alleen kregen de verboden middelen codenamen, ook wielrenners die ‘onder behandeling’ van een dopingarts waren hadden een schuilnaam. Dit is niet alleen te lezen in het onderstaande artikel, maar ook in het boek dat Hamilton binnenkort gaat publiceren. Bovendien wordt er nog steeds gezocht naar ‘Huerto’, een van de dopinggebruikers die nog niet is ontmaskerd. Maar vermoedens bestaan wel, Blanco-renner Luis Leon Sanches zou de drager van deze schuilnaam moeten zijn. Maar zoals te verwachten, ontkent hij in alle toonaarden op dit moment.

Door dit alles lijkt de wielersport wel een tv-serie zoals MacGyver, geheime toestanden en de meest vindingrijke ideeën om het gebruik van doping te maskeren. Het levert vast en zeker veel aangename spanning op voor de wielrenners. Maar het doel van het wielrennen wordt hierbij vergeten. We willen sporters zien de vechten op eigen kracht naar die overwinning, niet een wedstrijdje wie het slimste en meest effectief doping kan gebruiken.

Bron: NU

2 thoughts on “Dopingtaal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s