Nieuw wooncomplex voor asielzoekers

AMSTERDAM- de gemeente Amsterdam helpt zo’n vijfhonderd asielzoekers in 2016 aan huisvesting. In de Amsterdamse Houthaven wordt een wooncomplex met zo’n 67 woningen gebouwd. In 2014 wordt er gestart met de bouw .

 In 2010 sloot de gemeente Amsterdam een overeenkomst het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Er zouden dan tweeduizend asielzoekers opgevangen kunnen worden. Doordat er verminderde behoefte aan asielopvangplaatsen is, is het aantal teruggebracht naar vijfhonderd. Het zullen grote woningen met vijf of zes kamers. Hoeveel het project gaat kosten, is niet bekend. Volgens de woordvoerder van het COA gaat het om een marktconforme prijs.

Houthaven wordt een nieuwe wijk in Amsterdam. Er is voor deze wijk gekozen, omdat de organisatie wil dat de asielzoekers vanaf het begin deel uit maken van een nieuwe wijk. Het CAO gaat maximaal 15 jaar lang asielzoekers opvangen in het wooncomplex. Na dit termijn zal er gekeken worden naar een eventuele verlenging. De mogelijkheid ligt er ook om na het termijn de woningen te verkopen of te verhuren.

Bron: Metronieuws

One thought on “Nieuw wooncomplex voor asielzoekers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s