Keetvergunning remt alcoholgebruik

ROUVEEN – Vorige week zaterdag heeft er weer een keetfeest in Rouveen plaatsgevonden, een stimulerende factor voor veel jongeren om zelf een keet te beginnen. Door jongeren meer tegemoet te komen, als ze een keet willen beginnen, kan de politie alcoholmisbruik meer in de hand houden.

Af en toe zijn er feesten in keten waarbij er alcohol wordt verkocht aan andere jongeren. Het is niet te controleren of daarbij ook minderjarigen aanwezig zijn. Belangrijk is dan ook dat er een vergunning is onder keethouders, want zo kan de politie af en toe de keet controleren. Door deze maatregel kan de landelijke regering alcoholmisbruik meer in de hand krijgen en kleineer je de kans dat minderjarigen de mogelijkheid om alcohol te kunnen nuttigen in keten.

Als een keet geen vergunning heeft, moet de politie harder ingrijpen. De maatregelen hiervoor zullen dan ook strenger moeten en er moet vaker een kijkje worden genomen bij een keet. Als er dan iets niet volgens de regels loopt, moet daar een straf voor staan. Door duidelijke regels te stellen voor een vergunning, kunnen jongeren zich richten op een aantal voorwaarden. Nadat ze een vergunning hebben, zullen ze dankbaar zijn. Wetend dat de politie een adres heeft van de keet, zullen ze zich aan de regels houden en zullen ze minder snel wangedrag vertonen.

Bron: Nederlands Dagblad

One thought on “Keetvergunning remt alcoholgebruik

  1. Verkeerd gelinkt: gaat naar een abo-pagina van het ND. ‘was er’= heeft plaatsgevonden. Zie ook niet
    In het geval dat =omlsacht. Beter: Als een keet geen
    Kop, om over na te denken: Keet zet rem op alcoholgebruik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s