De Zorro’s van de moderne tijd

Anonymous. Wat stelt het nou eigenlijk voor? Als ik het heel klinisch analyseer is het niets anders dan een groepje piraten dat ongevraagd de computers van grote bedrijven en tot doelwit gebombardeerde particulieren binnendringt. Toch hebben deze zelfverklaarde vrijheidsstrijders een vreemde aantrekkingskracht op me. Zo gek is dat ook niet.

Wie zich verschuilt achter een masker heeft de uitstraling van een boef, en toch zijn ze dat juist niet. Geen enkele door Anonymous opgeëiste cyberaanslag heeft ooit negatieve invloed gehad op de gewone burger. Ze staan daar niet om te pesten, maar juist om ons te beschermen. Ze zijn de Zorro’s van vandaag de dag. Of ze nou het goede doen of zich ernstig vergissen in de rol van de overheid, ze vechten voor vrijheid. Vrijheid van het internet, vrijheid van de Arabische wereld.

Rebelse acties als deze zijn dan ook initiatief van mensen zoals ik. De jongens die niet beter weten dan dat Anonymous een hele stoere club met hackers is, die vechten tegen de onderdrukkers. Maar ik blijf nuchter.

Deze kant van de tralies bevalt me prima.

Advertisements

One thought on “De Zorro’s van de moderne tijd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s