Column over Marokkanenproblematiek – Deel 1

-Eerst per ongeluk gepost in B-

Na de doodschoppen die grensrechter Richard Nieuwenhuizen afgelopen zondag moest incasseren van voornamelijk Marokkaanse voetballertjes begon het gediscussieer weer over Marokkanen in Nederland. Is er nou sprake van een stelselmatig probleem met Marokkaanse jongeren, of gaat het gewoon om een aaneenschakeling van incidenten? Professionele voetballuller Johan Derksen verkondigde laatst in zijn programma VI dat er weldegelijk sprake is van een zogenaamd ‘’Marokkanenprobleem’’. Het zal de eerste, en hopelijk ook de laatste keer zijn dat ik het met Johan Derksen eens ben.

Want als dit slechts een ‘’incidentje’’ is, waren de rellen in Culemborg dat dan ook? En het voetbalduel tussen Jong Nederland en Jong Marokko in 2007 dat volledig uit de hand liep door ontspoorde Marokkaans-Nederlandse voetbalsupporters?  De steekpartij op een ROC in Amsterdam in datzelfde jaar? De terreur van Marokkaanse jongeren in de buitenwijken van grote steden in alle delen van het land? En niet te vergeten: de moord op Theo van Gogh? Allemaal incidenten? Ik denk het niet.

En natuurlijk zullen er Marokkanen en Nederlanders zijn die zeggen: ‘’Maar er zijn ook criminele Nederlanders. En Nederlandse voetbalhooligans. En Nederlandse rotjochies’’ Ja, natuurlijk zijn die er. Maar kijk eens naar de verhoudingen.

One thought on “Column over Marokkanenproblematiek – Deel 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s