Bierfestijn vroegtijdig beëindigd

UTRECHT – Het jaarlijkse bierfestijn Nationale Koud Pils Dag (NKPD), dat dinsdagavond plaatsvond in Amsterdam, is vroegtijdig afgeblazen na een massale vechtpartij.

Vanwege de drukte binnen mochten er maar weinig mensen tegelijk naar binnen, hierdoor ontstond buiten een grote menigte. Toen in de menigte een vechtpartij ontstond liep het volgens ooggetuige helemaal uit de hand. Paul Helbing, directeur Communicatie HvA, beschrijft de situatie op de website van studenten magazine Folia als volgt: “Zelfs beveiligers schijnen klappen te hebben gehad en de vechtpartij is zo uit de hand gelopen dat de politie in moest grijpen. Voor zover ik weet zijn er gelukkig geen zwaar gevonden gevallen. Totaal onacceptabel natuurlijk.”

Het bierfestijn wordt georganiseerd door studentenvereniging ASVL en vindt plaats op de sociëteit: De Lax. Of er sancties zullen volgen voor de vechtersbazen weet Helbing niet. Wel geeft hij aan dat er binnenkort een gesprek plaats zal vinden tussen het bestuur van de ASVL en het College van Bestuur. “De uitkomst daarvan is nog niet bekend, maar één ding is zeker: dit is de laatste keer dat er zoiets gebeurt”. Aldus Helbing.

Vechtpartij NKPD

Foto: Marith Iedema

Bronnen:

Folia Web

AT5

One thought on “Bierfestijn vroegtijdig beëindigd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s