Asielzoekers Amsterdam mogen winter blijven

AMSTERDAM- De uitgeprocedeerde asielzoekers die eerst in een tentenkamp in Amsterdam zaten, mogen nu tot het einde van de winter in de St. Jozefkerk verblijven. De eigenaar heeft aangegeven dat ze tot maart gebruik mogen maken van de kerk.

De kerk heeft de asielzoekers een zogeheten verblijfcontract aangeboden. Deze is getekend door de asielzoekers, de eigenaar van de kerk, de protestantse diaconie en de steungroep. De eigenaar heeft duidelijk gemaakt dat de asielzoekers geen huur of andere vaste lasten hoeven te betalen. Er is gezegd dat er maximaal 102 asielzoekers mogen verblijven in het gebouw. Ook wordt er van sociale controle verwacht van de asielzoekers en moeten ze zorgen dat het pand in goede staat blijft. “Je zou het een soort anti-kraakconstructie kunnen noemen” zegt Karel Smouter, de drijvende kracht achter De Vluchtkerk.

Menselijkheid

Een menswaardige opvang is waar steungroep De Vluchtkerk voor pleit. Karel Smouter: “Het is de taak van de Nederlandse overheid om voor deze mensen te zorgen en hen opvang te bieden waar mogelijk.” De steungroep heeft al meer dan 20.000 euro aan donaties gehad. Daarvan werden de kosten betaald voor de verwarming en elektriciteit. Ook werden er slaapplaatsen aangelegd door de steungroep en de illegalen.

Bron: NU.nl

Asielzoekers Osdorp in de kerk.

Advertisements

One thought on “Asielzoekers Amsterdam mogen winter blijven

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s