De strijd tussen alawieten en soennieten gaat door

Tripoli – In de stad Tripoli zijn zondag vier mensen overleden bij  gevechten in de Syrische burgeroorlog. Daarnaast vielen er ook nog twaalf gevonden meldt het Libanese nationale persbureau.

Bij de gevechten in de Libanese havenstad ging de strijd tussen de alawieten,  één van de stromingen binnen het sjiisme waarbij de Syrische president en zijn leger grotendeels bijhoren, en de soennieten.  Deze gevechten ontstonden nadat het Libanese leger een week geleden versterking naar de hoofdstad heeft gestuurd.  De druk werd voor de soennieten teveel, nadat er zeventien Libanezen in Syrië waren gedood. Zij zijn gedood vanwege het feit dat zij zich wilden aansluiten bij de soennitische opstandelingen in Syrië.

De strijd tussen de alawieten en de soennieten is niet de laatste tijd pas ontstaan. In 2008 stonden de groepen ook al tegenover elkaar in de stad Tripoli.  De oorzaak van dit conflict was dat er iemand van de alawieten een handgranaat naar de soennieten had gegooid.  Daarbij kwamen onder anderen een agent en twee vrouwen om het leven.

De soennitische rebellen

Foto: soennitische rebellen

Bronnen

WordPress 
Nieuws Marokko 

 

2 thoughts on “De strijd tussen alawieten en soennieten gaat door

  1. Tripoli=TRIPOLI

    Bron: WordPress. Is deze site wel betrouwbaar? Citaat: Let wel: de islam is goed en vreedzaam, problemen zijn er niet, en als ze er toch zijn, hebben ze niets met de islam te maken. Voorts is de vertaler van mening dat een Populistische Omroep goed voor Nederland zou zijn: word lid van PopNed.nl (Populistische Omroep Nederland). Als u dat doet o.v.v. E.J. Bron, is dat in 2012 gratis. NIET DUS! Halve stafpunt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s