Column: Irritatie

‘Mensen zijn wakker geschud door dood grensrechter’ en ‘Duizenden mensen in Almere voor stille tocht grensrechter’.  Dit zijn zomaar twee citaten uit de nieuwsberichten van de afgelopen week over de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Nederland is dus blijkbaar verschrikkelijk geschrokken van deze gebeurtenis. En terecht! Een grensrechter vermoorden?!  Dat we inmiddels al zover zijn in Nederland dat zoiets kan gebeuren, daar moeten we inderdaad maar eens diep over nadenken.

Toch is er iets wat mij nog het meest opvalt aan dit hele verhaal. Nee, het valt me niet alleen op, het kan me ook mateloos irriteren! Hoe kan de dood van één grensrechter in Nederland zoveel commotie veroorzaken, terwijl er Trippoli een aantal dagen geleden alleen al vier mensen zijn omgekomen bij de Syrische burgeroorlog. En dan hebben we het nog maar over één dag. De Spits vermeldde dat er in Syrië al meer dan 40.000 mensen zijn omgekomen!

Begrijp me niet verkeerd, de dood van de grensrechter is verschrikkelijk, maar Nederland zou er beter aan doen om al die commotie te besteden aan de verschrikkingen in de rest van de wereld. Een massale sponsoractie voor de slachtoffers bijvoorbeeld. Daar zou de wereld meer mee opschieten, dan wat we nu aan het doen zijn.

One thought on “Column: Irritatie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s