Uitgeprocedeerde asielzoekers Amsterdam zoeken heil in kerk

AMSTERDAM- De situatie van de uitgeprocedeerde asielzoekers wordt er niet beter op. In Amsterdam- Osdorp mochten deze asielzoekers niet meer in hun tentenkamp blijven. Noodgedwongen zijn zij nu opgevangen in de St. Jozefkerk in Amsterdam-West.

De asielzoekers moesten vrijdag hun tentenkamp verlaten. Zo’n tachtig asielzoekers, die bij elkaar zijn gebleven na de uitruiming van het tentenkamp, verblijven nu in deze gekraakte kerk.  Vanuit hier blijven ze actievoeren tegen het beleid dat de politiek handhaaft. Van de eigenaar hebben ze toestemming gekregen om de winter daar door te brengen. Hij zal dan ook geen aangifte tegen hen doen. De illegalen kregen steun van de stichting De Vluchtkerk, die hen deze locatie voorlegde.

De rechter besloot vorige week woensdag dat het kamp ontruimd moest worden, omdat de hygiëneregels niet werden nageleefd en het kamp uit zijn voegen was gegroeid. Ook de voedselveiligheid liep gevaar volgens de rechter.

Ondertussen bekijkt de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan de situatie van de illegalen. Pas daarna zullen er eventuele vervolgstappen komen. Ook de politie weet inmiddels van hun verblijfplaats af, maar zal er op dit moment nog niets aan doen. Hoe het mensen dus verder zal vergaan, blijft onduidelijk.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3357086/2012/12/02/Asielzoekers-mogen-hele-winter-in-kerk-blijven.dhtml

http://binnenland.nieuws.nl/729095/asielzoekers_zetten_actie_door_in_kerk

Advertisements

One thought on “Uitgeprocedeerde asielzoekers Amsterdam zoeken heil in kerk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s