Mijn vader is een stoere kerel

Door: Anita de Wildt

‘’HOO, aniet! Ik wist dat je huis groot was maar dit had je me niet verteld.’’ Was de eerste reactie van vriendin A. toen ze op bezoek kwam. Ik weet nog dat ik nuchter reageerde: ‘’Oh, heb ik je dat niet verteld?’’ Terwijl ik heel goed wist dat zij geen idee had van het feit dat ik de koeien (toen) nog op geen minuut loopafstand had. Vol ongeloof keek ze naar boven, naar de dakpannen en de niet zo mooie dakgoot alsof die haar het antwoord konden geven op de vraag waarom ik haar nooit een emmertje melk was komen brengen.

Haar blik naar het dak sprak boekdelen en ze had gelijk. Waarom ik haar niet verteld dat ik op een boerderij woon? Toen ik een jaar of 13,14 was hoorde ik vaak dat een boerderij stinkt en dat beïnvloedde me. Ik schaamde me en ik nam me daarom ook voor me dat het op me nieuwe school geheim zou blijven.

Maar nu, geniet ik van het feit dat ik er eerlijk over kan zijn. Mijn vrienden, inclusief vriendin A. lopen nu rond mijn huis alsof het de normaalste zaak is. En, ik houd van dieren, onze grote tuin, ons vrijstaand huis, 36 inch velgen van de trekker en niet te vergeten mijn vader als stoere kerel!

One thought on “Mijn vader is een stoere kerel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s