Marokkanen voelen zich thuis in Nederland

IFRANE – Marokkaanse Nederlanders voelen zich gemiddeld meer thuis dan Marokkanen in andere Europese landen. Wel denken ze dat Nederlanders een slecht beeld hebben van Marokkanen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Marokkaanse overheid.

Uit de peiling blijkt dat 81 procent van de Marokkaanse Nederlanders zich thuis voelt in Nederland, tegenover 76 procent in de andere landen. Marokkaanse jongeren tussen 18 en 34 jaar uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië werden ondervraagd voor het onderzoek. Het onderzoek is een van de vele zomerse activiteiten die de Marokkaanse overheid in de zomer organiseert om de band met de diaspora aan te halen. Het gaat Marokko dan vooral om het veiligstellen van de geldstroom van onderdanen naar hun thuisland. Dat gaat elk jaar over zo’n 5 miljard euro.

Aan de andere kant blijkt ook dat Marokkanen denken dat andere Nederlanders een slecht beeld van hen hebben. Maar liefst 79 procent, tegenover 54 procent gemiddeld, van de ondervraagden denkt dat Nederlanders een slecht, tot zeer slecht beeld hebben van Marokkanen. Ook voelt slechts 48 procent zich Nederlander, terwijl bijvoorbeeld 68 procent van de ondervraagde Belgische Marokkanen zich Belg voelt.

Bron:

http://vorige.nrc.nl/binnenland/article2590647.ece/Marokkaan_voelt_zich_thuis_in_Nederland%2C_ondanks_imago

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s