Marokkanen schoppen grensrechter dood

ALMERE Bij een amateurvoetbalwedstrijd tussen twee jeugdclubs is gisteren een grensrechter in elkaar getrapt. De grensrechter wist in eerste instantie nog op te staan, maar stortte enkele uren later in elkaar. Vanmorgen is hij overleden aan zijn verwondingen, dat maakte de Politie zojuist bekend.

De wedstrijd tussen Nieuw Sloten uit Amsterdam en Buitenboys uit Almere verliep voor het grootste deel zonder problemen. Op het eind van de wedstrijd ontstond er een opstootje tussen de grensrechter en enkele spelers van Nieuw Sloten.  Drie spelers van Marokkaanse afkomst zouden de grensrechter toen verschillende klappen en trappen op het lichaam en hoofd hebben gegeven.  Ouders en trainers van beide teams rende het veld op om het opstootje te sussen, maar enkele seconden later werd de grensrechter weer toegetakeld. De jonge daders lieten hem eerst struikelen, waarna ze de gevloerde grensrechter enkele harde trappen in het gelaat gaven.

Op het eerste gezicht leken de verwondingen van de grensrechter niet serieus. De man, die op vrijwillige basis voor Buitenboys als grensrechter werkt, is na het laatste fluitsignaal naar huis gegaan en is daar op bed gaan liggen. Enkele uren later is hij wederom naar het veld van Buitenboys gegaan om een wedstrijd te bekijken. Toen stortte hij in. Omstanders belden de ambulance, die hem in kritieke toestand meenam naar het Flevoziekenhuis in Almere. Daar is hij vanmorgen aan zijn verwondingen overleden.

Bron:

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2012/12/mishandelde_grensrechter_overl.html

One thought on “Marokkanen schoppen grensrechter dood

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s