Langstudeerders doen weer rustig aan

Door: Annelisa van Beek

Veenendaal- De langstudeerboete zorgde in september voor veel kopzorgen bij studenten. Want als je te lang deed over een studie, moest er een forse boete worden opgehoest. Deze nieuwe wet ging van start op 1 september 2012, en in oktober van datzelfde jaar werd er door Rutte(VVD) en Samsom(PvdA) besloten dat zij niet verder gingen met deze kersverse wet.

De studenten die langer over een bachelor of master studie deden waren begin dit jaar massaal gestrest. De boete kon namelijk oplopen tot 3.063 euro per jaar dat de studenten te lang over hun studie deden. De vaak arme studenten zaten niet te wachten op een hoge rekening, daarom werd er in die korte periode dat de wet van kracht was massaal afgestudeerd.

In oktober 2012 kwam dan het verlossende besluit van de VDD en PvdA. De studenten die lang over zijn of haar bachelor of master deden, waren op dat moment blij dat ze rustig konden afstuderen. Toch hebben veel mensen in die aantal maanden keihard gewerkt. DUO-medewerkers hebben duizenden uren gestoken in het regelen van de boetes en het invoeren van gegevens. In totaal heeft het Nederland miljoenen gekost om alles in gang te zetten, en ook weer af te schaffen. Alle die de boete moesten betalen, hebben nu het geld weer terug. Nu kunnen zij in alle rust de opleiding afmaken.

Bron: www.duo.nl , www.nu.nl

One thought on “Langstudeerders doen weer rustig aan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s