Hele gezinnen staan op straat

Steeds meer complete gezinnen raken dakloos. In drie jaar tijd het aantal dakloze met een derde gestegen. Er is te weinig ruimte om al die mensen op te kunnen vangen. De organisatie die zich bezighoudt met het regelen van opvang is de FON, de Federatie Opvang Nederland. Zij willen bij het opvangen van daklozen de voorkeur uit laten gaan naar dakloze gezinnen, omdat er ook kinderen mee gemoeid zijn.


Dakloos gezin

Maar liefst 9000 Nederlandse kinderen zaten vorig jaar in opvanghuizen omdat ze samen met hun gezin op straat zijn komen te staan. De gezinnen vallen onder de zogenaamde ‘sociaal-economische daklozen’. Vaak zijn ze dakloos geworden vanwege de werkloze ouders, die zelfs met een uitkering het hoofd niet meer boven water kunnen houden.

De Federatie Opvang Nederland geeft aan dat er een fundamenteel probleem zit in de sociale voorzieningen rond de bijstand. Er zijn te lange wachttijden voor een gezin bijstand krijgt, met als gevolg dat een gezin al financieel aan de grond zit voor de overheid ingrijpt. Veel gezinnen zijn dan genoodzaakt om zich richting de daklozenopvang te begeven. Volgens de FON zijn de kosten van herstel vaak veel hoger als gezinnen dakloos zijn. Ook in dat opzicht moet het koste wat koste voorkomen worden dat gezinnen op straat komen te staan.

Bron: http://www.nu.nl/binnenland/2945604/gezinnen-sneller-en-vaker-dakloos.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s