Column: Deze beelden zijn niet geschikt voor iedereen

Toen ik net op het internet rondkeek, op zoek naar een video die de huidige situatie van het geweld in Syrië schetst, kreeg ik ineens de volgende melding bij een video:

‘Deze website bevat expliciete beelden die niet geschikt zijn voor gevoelige bezoekers en minderjarigen. De inhoud van deze website houdt in, maar is niet beperkt tot: foltering, onthoofdingen, slachtoffers van verkeersongevallen, slachtoffers van oorlogsmisdaden, afgerukte ledematen of lijken vers en aangetast.’  Ik wist niet hoe snel ik de website weg moest klikken! Stel je voor dat ik inderdaad beelden had gezien die mij de hele week nog op het netvlies zouden blijven staan. Verschrikkelijk!

Hoe verschrikkelijk moet het dan wel niet zijn voor de burgers die zelf in Syrië  wonen en die dagelijks het slachtoffer zijn van (gruwelijk) geweld? Ze worden zelf in elkaar geslagen of ze zien het voor hun ogen bij iemand anders gebeuren. Hoelang zullen die mensen die beelden op hun netvlies hebben staan? Ik denk hun hele leven wel!

Naar mijn mening is de eerste stap die moet worden gezet dat president Assad af moet treden. Ik denk dat de beste oplossing op dit moment zou zijn, aangezien een groot gedeelte van de Syrische bevolking soennitisch en dus anti Assad is. Misschien dat de rust dan (tijdelijk) even terugkeert in Syrië en dat het dan grotendeels ophoudt met al die onthoofdingen, afgerukte ledematen en aangetaste lijken!

                                                                              Weblog plaatje3

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s