Column: Kersvers

 

Door: Annelisa van Beek

We zitten alweer in de maand december. De meeste studenten die aan een nieuwe opleiding zijn begonnen hebben zijn of haar plekje wel gevonden. Toch is het best wel heel tof om op een leuke opleiding te zitten waar je op je plek zit. Vooral als je terug kijkt op een gave introductie!

Net als alle andere studenten die met een nieuwe opleiding beginnen ben ik, – hoe zenuwslopend dat ook is- meegegaan op de ‘beruchte’ introductie van de opleiding journalistiek. Daar ging ik dan, samen met mijn kersverse klas veertig km op de fiets. We sliepen met z’n 11en in een indianentent, werden om half 4(!) ‘nachts onze tenten uit gehesen om liedjes te zingen en de volgende dag sjeesde ik met spierpijn de zeepbaan af.

En toen ik bekogeld werd met eieren, het frituurvet als een haarmasker aan mijn kapsel kleefde, en het meel mijn bruine lokken voorzag van een witte laag, stak ik mijn handen in de lucht van blijdschap en vierde samen met mijn studiegenoten dat we alle ontberingen toch maar even hadden doorstaan.

Eenmaal terug in Veenendaal en een grondige poetsbeurt later, voelde ik me even een piepkleine journalist die klaar is voor alles wat gaat komen. En toen ik eindelijk op de bank plofte nadat ik een fatsoenlijke maaltijd van moeders achter mijn kiezen had, ontdekte ik een compleet nieuw gevoel: Ik heb zin in school!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s